Para Tarihi ve Numismatik Yaz Okulu 2018

Koç Üniversitesi AKMED olarak 25 Haziran – 6 Temmuz 2018 tarihleri arasında AKMED, Antalya’da gerçekleştireceğimiz 2. Para Tarihi ve Numismatik Yaz Okulu’nu duyurmaktan memnuniyet duyuyoruz.
İki haftalık yoğun yaz okulunda, Arkaik Çağ’dan Bizans Dönemi’ne (MÖ c. 650– MS 1453) para tarihi ve numismatik konusu geniş bir kronolojik çerçevede ele alınacaktır. Dersler, Prof. Dr. Oğuz Tekin, (Koç Üniversitesi AKMED) ve Dr. Peter van Alfen, (American Numismatic Society, New York) tarafından verilecektir. Numismatiğe yeni başlayanları hedefleyen kurs, eski Yunan, Roma ve Bizans numismatiğine giriş niteliğinde olup katılımcılara bir yandan temel numismatik bilgisini vermeyi öte yandan arkeoloji, tarih ve sanat tarihi alanlarındaki çalışmalarında numismatiğin bir araç olarak nasıl kullanılabileceğini göstermeyi amaçlamaktadır.

Program Dili

Prof. Dr. Oğuz Tekin (Koç Üniversitesi AKMED) ve Dr. Peter van Alfen  (American Numismatic Society)

Program İçeriği

Numismatiğe yeni başlayanları hedefleyen kurs, eski Yunan, Roma ve Bizans numismatiğine giriş niteliğinde olup katılımcılara bir yandan temel numismatik bilgisi vermeyi öte yandan arkeoloji, tarih ve sanat tarihi alanlarındaki çalışmalarında numismatiğin bir araç olarak nasıl kullanılabileceğini göstermeyi amaçlıyor. Program kapsamında, Antalya Müzesi’nin zengin sikke koleksiyonu ve çevredeki bazı ören yerleri (Perge, Aspendos, Side, Termesos ve Myra/Andriake) ziyaret edilecektir.

Kayıt Gereklilikleri

Program, Türkiye’deki ve yurt dışındaki üniversitelerde okuyan tüm lisans veya lisansüstü öğrencilerine ve öğrenci olmayan katılımcılara açıktır. Öncelik lisans ve lisansüstü öğrencilerine verilecektir.Kontenjan dolmadığı takdirde öğrenci olmaya statüdeki başvurular da  değerlendirmeye alınacaktır. Kalifiye öğrencilere sınırlı sayıda tam ve yarım burs fırsatları sunulacaktır. Program kontenjanı 20 kişi olarak belirlenmiştir.
Program dili İngilizce olduğu için, katılımcıların dersleri takip edebilecek düzeyde İngilizce bilmeleri gerekmektedir.
Öğrencilerin tüm derslere, müze ve kazı alanı ziyaretlerine katılımı zorunludur. Verilecek olan okuma listesinde bulunan makalelerin okunması, özetinin çıkartılması ve makale hakkında tartışmaya hazır şekilde derslere katılım gerekmektedir.
Program sonunda kredi almak isteyen öğrenciler yapılacak olan ara sınav ve final sınavında başarılı olmalıdır. Ayrıca programın tamamlanmasını takiben 3000-5000 kelimelik bir ödev hazırlamaları da gerekmektedir. Bu kriterler programı krediye saydırmak istemeyen diğer katılımcılar için geçerli değildir.

Ders Materyalleri

Programın başlamasından yaklaşık 1 ay öncesinde  program içeriğine ilişkin makale ve yazılı kaynaklardan oluşan bir paket tüm öğrencilere verilecektir. Bu pakette ayrıca  önemli numismatik web sayfaları, katalogları ve diğer kaynakların listesi de bulunacaktır.

Kredi

Programı başarı ile tamamlayan öğrenciler 6 ECTS kredisine eşit 3 Koç Üniversitesi kredisi ve program sonunda bir sertifika alma hakkı kazanabilirler.
Programı krediye saydırmak isteyen  katılımcıların kayıt öncesi kendi üniversiteleri ile Koç Üniversitesi arasında bir kredi transfer anlaşması olup olmadığını kontrol etmeleri önemlidir. Eğer anlaşma bulunmuyorsa, bağlı bulundukları Dekanlık ile iletişime geçmeleri gerekmektedir.

Kayıt Ücreti ve Burslar

Nitelikli katılımcılar için sınırlı sayıda tam burs olanağı mevcuttur. Burs; eğitim ücreti, konaklama, program süresince verilecek öğle yemekleri ve yapılacak müze ve ören yeri ziyaretleri, eğitim materyalleri, hoşgeldiniz yemeği ve 200 €/1000 TL’ye kadar uçak biletini kapsamaktadır. Burs kazanan katılımcıların öncelikle uçak biletlerini kendilerinin alması gerekmektedir ve ekonomi sınıfı uçak biletinin AKMED’e ibrazını takiben 200 €/1000 TL’ye kadar olan kısmı AKMED tarafından karşılanacaktır.
Diğer katılımcılara ise yarım burs verilebilir. Yarım burs uçak bileti ücreti dışında yukarıda belirtilen kalemleri kapsamaktadır.

ÖNEMLİ: Yurtdışından programa katılacak öğrenciler ayrıca şu harcamalardan sorumlu olacaklardır: Sağlık ve seyahat sigortası ile vize ücretleri. Tüm katılımcıların geçerli bir sağlık sigortası olması zorunludur.
Öğrenci olmayan katılımcılar için program ücreti 3570 TL’dir. Bu katılımcılar uçak biletlerini kendileri almakla yükümlüdürler.

Başvuru

Lütfen başvuru formunu online ortamda doldurunuz ve aşağıda bulunan gerekli dokümanları tarayarak online başvuruyu tamamladıktan sonra aynı gün içerisinde  Özge Yanardağ’a oyanardag@ku.edu.tr gönderiniz.

Gerekli dokümanlar:

1. Başvuru formu (Online)
2. Nüfus cüzdanı veya pasaport fotokopisi
3. Özgeçmiş
4. Resmi transkript (Eğer lisans veya lisansüstü öğrencisi iseniz)
5. 1 Fotoğraf
6. 1 Referans Mektubu (Eğer lisans veya lisansüstü öğrencisi iseniz)

Son Başvuru Tarihi

27 Nisan 2018

İletişim

Yaz Okulu başvuruları hakkında akademik konular için lütfen Tarkan Kahya tkahya@ku.edu.tr ile iletişime geçiniz.

İdari konular hakkında sorularınız için lütfen Tuba Demirtaş tdemirtas@ku.edu.tr ile iletişime geçiniz.

Önemli Tarihler

27 Nisan Son başvuru tarihi