Para Tarihi ve Numismatik Yaz Okulu 2021

PARA TARİHİ VE NUMİSMATİK YAZ OKULU 2021

Zoom Çevrimiçi Program

Koç Üniversitesi AKMED olarak 5-9 Temmuz 2021 tarihleri arasında Zoom çevrimiçi gerçekleştireceğimiz 5. Para Tarihi ve Numismatik Yaz Okulu’nu duyurmaktan memnuniyet duyuyoruz. 5 günlük yoğun programda, Arkaik Dönem’den Bizans Dönemi’ne (MÖ yak. 650–MS 1453) para tarihi ve numismatik konusu geniş bir kronolojik çerçevede ele alınacaktır. Dersler, Prof. Dr. Oğuz Tekin (Koç Üniversitesi AKMED) ve Dr. Peter van Alfen (American Numismatic Society, New York) tarafından verilecektir. Numismatiğe yeni başlayanları hedefleyen kurs, eski Yunan, Roma ve Bizans numismatiğine giriş niteliğinde olup katılımcılara bir yandan temel numismatik bilgisini vermeyi öte yandan arkeoloji, tarih ve sanat tarihi alanlarındaki çalışmalarında numismatiğin bir araç olarak nasıl kullanılabileceğini göstermeyi amaçlamaktadır. Programı tamamlayanlar Katılım Sertifikası almaya hak kazanırlar.

Program Dili

Prof. Dr. Oğuz Tekin (Koç Üniversitesi AKMED) ve Dr. Peter van Alfen (American Numismatic Society)

Kayıt Gereklilikleri ve Önemli Noktalar

Program, Türkiye ve yurt dışındaki üniversitelerde eğitim gören tüm lisans ve lisansüstü öğrencilerine açıktır. Program kontenjanı 20 kişi olarak belirlenmiştir.

Etkileşimli bir ders ortamı için, soru-cevap ve tartışmalar sırasında katılımcıların kamera ve mikrofonlarını açmaları beklenmektedir.

Program dili İngilizce olduğu için, katılımcıların dersleri takip edebilecek düzeyde İngilizce bilmeleri gerekmektedir. Adayların programa kabulleri, katılım ücretlerini yatırmalarıyla kesinleşecek ve kendilerine e-posta ile bildirilecektir.

Programa katılmaya hak kazanan adaylar 30 Haziran 2021 tarihinde bu linkten ulaşacağınız sayfada ilan edilecektir.

Öğrencilerin tüm derslere katılımı zorunludur.

Daha önceki AKMED Numismatik Yaz Okulu programlarından birine katılmış olanların başvuruları kabul edilmeyecektir.

Program Ücreti

Programa katılım ücreti 150 TL ($20 veya €20) olup bu tutar, programa kabul edildikten sonra gönderilecek link üzerinden Koç Üniversitesi Anadolu Bursiyerleri hesabına bağış olarak aktarılmaktadır.

Başvuru

Lütfen, aşağıda belirtilen gerekli belgeleri tarayarak çevrimiçi başvuru formunu doldurduğunuz aynı gün içinde ayaci@ku.edu.tr adresine gönderiniz. Belgelerini başvuru yaptığı günde göndermeyen kişilerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

Gerekli Belgeler:

1.Başvuru formu (çevrimiçi doldurmak için tıklayınız)
2. Özgeçmiş (eğitim bilgilerini de içermeli ve fotoğraflı olmalı)
3. Resmi transkript
4. Referans mektubu

Son Başvuru Tarihi

6 Haziran 2021

İletişim

Program içeriği hakkında sorularınız için ayaci@ku.edu.tr (Arif Yacı), mali konular hakkındaki sorularınız içinse lütfen oyanardag@ku.edu.tr (Özge Yanardağ Koçyiğit) ile iletişime geçiniz.

Prof. Dr. Oğuz Tekin DİREKTÖR, KOÇ ÜNİVERSİTESİ AKMED
Dr. Peter van Alfen AMERICAN NUMISMATIC SOCIETY