Sertifika Programı 2018

Koç Üniversitesi AKMED (Suna & İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Merkezi) tarafından Antalya’nın tarihi, kültürü ve arkeolojisi üzerine düzenlenen Sertifika Programı’nın ikincisi 3 Kasım – 1 Aralık 2018 tarihleri arasında Antalya’nın kalbi tarihi Kaleiçi’nde yer alan AKMED’de gerçekleştirilecektir.

Ülke turizmine katkı sağlaması düşünülen etkinlik 5 hafta süresince Cumartesi günleri AKMED’de yapılacaktır. Katılımcılar bu süre zarfında, öğleden önce, konunun uzmanlarından Antalya ve çevresinin kültür tarihi hakkında teorik bilgiler alacak ve aynı gün öğleden sonra yapılacak ören yeri gezilerine katılacaklardır.

Yirmi kişiyle sınırlı program öncelikle turizm profesyonellerine (rehberler, tur operatörleri, işletmeciler) ancak kontenjan el verdiği ölçüde dışarıdan katılımcılara da açık olacaktır. Özellikle Antalya ve civarını iyi bir şekilde tanıtmayı amaçlayan etkinlik, katılımcıların mesleki kariyerlerine ve genel kültürlerine katkı sunmayı amaçlamaktadır.

Yoğun bir başvuru olacağı öngörüldüğünden ilk başvurular değerlendirmeye alınacaktır. Talebin yoğun olması durumunda programın gelecek yıllarda yinelenmesi planlanmaktadır.

Detaylar

Eğitim Dili

Üniversitelerin arkeoloji, tarih ve sanat tarihi bilim dallarında konusunda uzman akademisyenler

Programın İçeriği

AKMED’in Sertifika Programı’nın içeriğini merkezin seminer salonunda verilecek dersler ile Eski Antalya yani günümüz Kaleiçi’ne ve çevredeki Karain Mağarası, Perge ören yerine ve Antalya Müzesi’ne yapılacak geziler oluşturmaktadır. Her biri 60 dakika süreli dersler power point sunumlar eşliğinde interaktif metodla yapılacaktır. Program, Antalya ve çevresinin tarihi coğrafyası ile başlamakta, kentin kuruluşundan geç Antik Dönem sonrasına kadar uzanmaktadır. Daha ziyade antik kentlerin sosyal ve kültürel yaşamına odaklanan program, ayrıca kentlerin yönetim, ulaşım ve antik yapılarını görseller eşliğinde detaylı bir şekilde ele alacaktır. Program, Bizans, Hristiyan kültürü, Beylikler, Selçuklu, Osmanlı dönemleri ve Kültürel Miras çalışmalarına genel bir bakış ile son bulmaktadır.

Kazanımlar

Program öncelikle turizm profesyonellerine yöneliktir ama kontenjan elverdiği ölçüde dışarıdan katılımcılara da açıktır. Genel amaç Antalya ve yakın çevresinin arkeolojisini, tarihini, kültürel mirasını tarihöncesinden Cumhuriyet Dönemi’ne kadar konunun uzmanı akademisyenler tarafından ilgililere sunmaktır.  Bu amaçla bir yandan teorik sunumlar yapılacak, öte yandan sunumlarla verilen bilgiler alan gezileriyle pekiştirilecektir. Katılımcılar arkeoloji, sanat tarihi, tarih, kültürel miras, mimarlık tarihi, sürdürebilir turizm alanında yapılan araştırmaları konunun uzmanları aracılığıyla tartışma olanağına sahip olacaklardır. Program sonunda katılımcılara bir katılım belgesi verilecektir.

Yükümlülükler

Katılımcıların tüm derslere, müze ziyareti ve gezilere katılımı beklenmektedir. Katılım Belgesi, ancak derslerin %75ine katılanlara verilebilmektedir; bu yükümlülüğü yerine getirmeyenler Katılım Belgesi talep edemezler.

Ders Materyalleri

Antalya tarihi, arkeolojisi ile ilgili kitap ve makaleler için linkler ve okuma listesi katılımcıların e-posta adreslerine gönderilmektedir.

İletişim

Sertifika Programı hakkındaki sorularınızı akademik konular için Tarkan Kahya tkahya@ku.edu.tr, lojistik konular için Özge Yanardağ oyanardag@ku.edu.tr e-posta adresine iletebilirsiniz.

Önemli Tarihler

14 Eylül 2018 Başvuruların açılması

12 Ekim 2018 Son başvuru tarihi

15 Ekim 2018 Kabul edilen adaylara e-posta ile bilgi verilmesi

19 Ekim 2018 Kabul edilen adayların cevap vermeleri için son gün

24 Ekim 2018 Kayıt ücretinin ödenmesi için son gün

3 Kasım 2018 Programın başlangıcı

Başvuru

Başvurularımız kapanmıştır. İlginize teşekkür ederiz.

Başvuru Tarihleri

Programa başvurular 14 Eylül 2018 tarihinden itibaren kabul edilecektir. Son başvuru tarihi ise 12 Ekim 2018’dir.

Program kontenjanı 20 kişi olduğu için, seçilen başvuru sahipleri arasından ödemesini yapan ilk 20 kişi programa kabul edilecektir. Kabul edilen adaylar 15 Ekim tarihinde açıklanacak olup, ödemelerin 24 Ekim’e kadar yapılması gerekmektedir.

Ücretler ve Burslar

Program, 20 kişilik kontenjanla sınırlı olup bir katılımcı için maliyet ücreti 790 TL’dir. Ancak katılacak 20 kişinin program masrafı  AKMED tarafından karşılanacak olup, katılımcılardan sadece 250 TL kayıt ücreti alınacaktır. Program paketi; dersleri, ören yeri ziyaretlerini, ve öğle yemeklerini kapsamaktadır. Katılımcılar, müze ve örenyerleri girişleri için müze-kartlarını kendileri temin etmek durumundadır.

Ödeme Tarihi

Kayıt ücreti olan 250 TL’nin son ödeme tarihi 24 Ekim 2018’dir.

İptal Prosedürü

Yatırılan ücretler Koç Üniversitesi – AKMED’in programı iptal etmesi durumumda geri ödenir.  Ücretlerin 24 Ekim 2018 tarihine kadar yapılması gerekmektedir.

Ödeme Bilgisi

TL HESABI

BANKA ADI: YAPI KREDİ BANKASI

ŞUBE: 938-KOÇ ÜNİVERSİTESİ

MÜŞTERİ NO: 14969

IBAN KODU: TR83 0006 7010 0000 0089 6363 04

AÇIKLAMA: Lütfen açıklama kısmına “AKMED Sertifika Programı Bedeli” ibaresini ekleyiniz.

Önemli not: Bankalar para transferleri için ücret talep etmektedir. İlgili hesaba yapılacak ödemenin tam olarak yukarıda, ücret kısmında belirtilen miktar olduğunun kontrol edilmesi gerekmektedir.

Ders Programı

3 Kasım 2018, Cumartesi
9.00-10.00 Antalya ve Çevresinin Tarihi Coğrafyası (Gül Işın)
10.15-11.15 Tarih Öncesinde Antalya ve Civarı (Harun Taşkıran)