Çevrimiçi Çalıştay

Kayıt

5:00 ÖS Introduction
05:20 Rhys TOWNSEND, Clark University, The Northeast Temple
05:40 Leticia RODRIGUEZ, Trinity University, Everything But a Bath: The Small Bath at Antiochia
06:00 Nisa ERKOVAN, Alanya Alaadin Keykubat University, Antiochia Architectural Documentation Works and Architectural Protection Proposals
06:20 Dennis MURPHY and Noor HYMANS, Independent Scholars, Updates on the Ancient Water Management Systems at Antiochia
06:40 Discussion / Break
07:00 Megan MOORE, Eastern Michigan University  and Emily HAMMERL, University of Nebraska-Lincoln, Dietary Reconstruction in Antiochia using Stable Isotopes
07:20 Tim HOWE, St. Olaf College, A Shining City on the Hill: the Acropolis of Antiochia from the Third to Ninth Centuries CE
07:40 H. Asena KIZILARSLANOĞLU, Kastamonu University,  First Observations on Ceramic Production and Commercial Activities at Antiochia
08:00 Michael HOFF, University of Nebraska-Lincoln, Early Travelers to Antiochia
08:20 Discussion / Conclusion

Batı Dağlık Kilikya’daki Roma Dönemi kenti Antiochia ad Cragum’da kazılar 2005 yılında başlamıştır. Bölgede son yüzyılda birçok bilimsel çalışma yapılmış olsa da bunlar çoğunlukla yüzey araştırmaları ve epigrafik çalışmalarla sınırlı kalmıştır. Bölgede 2005 yılına kadar hiçbir arkeolojik kazı yapılmamıştı. 2005 yılında başlayan kazılar, bu şehrin geçmişini anlamaya yönelik çeşitli tarihsel ve bilimsel metodolojileri uygulamaya almıştır. Bu süreçte akademisyen ve bilim insanları kenti daha iyi anlamak için mimarisi, seramik üretim tesisleri, su dağıtım sistemleri ve hamamlar gibi kültürel unsurları mercek altına almışlardır. Uzmanlar, yaşam koşullarını ve beslenme alışkanlıklarını insan kemiklerini de incelemektedirler. Aynı zamanda Avrupalı seyyahların antik kenti ilk olarak ne zaman tespit ettiklerini ve konumunu nasıl anladıklarını da anlamaya çalışmaktadır. Geldiğimiz noktada antik kentin en ilgi çekici buluntularını ziyaretçilere sergilemek üzere hazırlıklara başladık. Bu sunum, antik kentte devam etmekte olan bazı araştırma ve çalışmalar hakkında bilgi vermek üzere hazırlanmıştır. Programı beğenmeniz ve kentte devam etmekte olan çalışmalar hakkında daha fazla bilgi edinmeniz dileği ile.

Başlangıç

08 Nisan 2023 – 17:00