ARKEOLOJİ YAZ OKULU: EFES

Avusturya Arkeoloji Enstitüsü Efes Kazıları Başkanlığı ve Koç Üniversitesi AKMED iş birliğinde 2024 yılı Ağustos ayında Efes Yaz Okulu gerçekleştirilecektir.

AKMED Arkeoloji Yaz Okulu’na Türkiye’de eğitim veren üniversitelerin arkeoloji ve sanat tarihi bölümlerinde okuyan 10 lisans öğrencisinin katılımı arzulanmaktadır. Öğrencilere eğitim kapsamında teorik arkeoloji ve kazı bilim bilgileri verilecektir.

Kazı tecrübesi yaşamak, Efes antik kenti ve bölge arkeolojisi hakkında bilgi sahibi olmak isteyen aday öğrencilerin 15 Kasım, Çarşamba gününe kadar aşağıdaki linkte verilen formu doldurmaları gerekmektedir. Yaz Okulu dersleri Efes’te, Efes kazılarında görev alan üyeler tarafından verilecektir. Yaz Okulu ücretsizdir.

Program Dili

Eğitmenler

Efes kazılarında görev alan üyeler

Kayıt Gereklilikleri ve Önemli Noktalar

Program, yurtiçindeki arkeoloji ve sanat tarihi bölümlerinde eğitim gören 1.-3. sınıf (ya da 1-6. sömestre) lisans öğrencilerine açıktır. Program 2024 yılı Ağustos ayında gerçekleştirileceğinden, mezuniyet aşamasına gelmiş veya 2023-2024 Akademik Eğitim-Öğrenim Dönemi’nde son sınıfta (veya 7.-8. sömestrede) olan öğrenciler başvuru yapamazlar. Program kontenjanı 10 kişi olarak belirlenmiştir. Programa başvuran aday öğrencilerin üniversitelerin arkeoloji ve sanat tarihi bölümlerinde okuyor olmaları, 25 yaşından büyük olmamaları, tercihen orta derecede bir yabancı dil bilmeleri ve bölüm hocalarından bir referans mektubu almaları beklenmektedir. Mezun olan, yüksek lisans ve doktora yapan öğrenciler ile daha önce AKMED Arkeoloji Yaz Okulu programına katılanlar programa başvuramazlar.

Programa katılmaya hak kazanan adaylara 2024 Ocak ayı içerisinde e-posta ile bilgi verilecektir.

Program Ücreti

Program ücretsizdir. Program süresince Efes Kazı Evi’ndeki (Atatürk Mah. 1064 Sok. no: 13 Selçuk – İzmir) konaklama ve iaşe, Efes Kazı Başkanlığı tarafından sağlanacaktır.

Katılımcıların Yaz Okulu’na katılmak için yapacakları şehirlerarası ulaşım masrafları kendilerine aittir.

İletişim

Yaz okulu ile ilgili sorularınızı tkahya@ku.edu.tr (Dr. Tarkan Kahya) e-posta adresine iletebilirsiniz.

Önemli tarihler

Başvuruların açılması: 23 Ekim 2023, Pazartesi
Başvuru son tarihi: 15 Kasım 2023, Çarşamba
Kabul edilen adaylara e-posta ile bilgi verilmesi: Ocak 2024
Yaz Okulu tarihleri: 2024 yılı Ağustos ayı. Kesin tarih 2023 yılı Aralık ayında belli olacaktır.