Para Tarihi ve Numismatik Yaz Okulu 2020

ZOOM ONLINE PROGRAM

Koç Üniversitesi AKMED olarak 6-10 Temmuz 2020 tarihleri arasında AKMED, Antalya’da gerçekleştireceğimiz 4. Para Tarihi ve Numismatik Yaz Okulu’nu duyurmaktan memnuniyet duyuyoruz. 1 haftalık yoğun yaz okulunda, Arkaik Dönem’den Bizans Dönemi’ne (MÖ c. 650–MS 1453) para tarihi ve numismatik konusu geniş bir kronolojik çerçevede ele alınacaktır. Dersler, Prof. Dr. Oğuz Tekin (Koç Üniversitesi AKMED) ve Dr. Peter van Alfen (American Numismatic Society, New York) tarafından zoom online olarak gerçekleştirilecektir. Numismatiğe yeni başlayanları hedefleyen kurs, eski Yunan, Roma ve Bizans numismatiğine giriş niteliğinde olup katılımcılara bir yandan temel numismatik bilgisini vermeyi öte yandan arkeoloji, tarih ve sanat tarihi alanlarındaki çalışmalarında numismatiğin bir araç olarak nasıl kullanılabileceğini göstermeyi amaçlamaktadır. Programı tamamlayanlar Katılım Sertifikası almaya hak kazanırlar.

Program Dili

Prof. Dr. Oğuz Tekin (Koç Üniversitesi AKMED) ve Dr. Peter van Alfen  (American Numismatic Society)

Program İçeriği

Numismatiğe yeni başlayanları hedefleyen kurs, eski Yunan, Roma ve Bizans numismatiğine giriş niteliğinde olup katılımcılara bir yandan temel numismatik bilgisi vermeyi öte yandan arkeoloji, tarih ve sanat tarihi alanlarındaki çalışmalarında numismatiğin bir araç olarak nasıl kullanılabileceğini göstermeyi amaçlıyor.

Kayıt Gereklilikleri

Program, Türkiye’deki ve yurt dışındaki üniversitelerde okuyan tüm lisans veya lisansüstü öğrencilerine ve öğrenci olmayan katılımcılara açıktır. Öncelik lisans ve lisansüstü öğrencilerine verilecektir. Kontenjan dolmadığı takdirde öğrenci olmayanların başvuruları da  değerlendirmeye alınacaktır. Program kontenjanı 20 kişi olarak belirlenmiştir.

Program dili İngilizce olduğu için, katılımcıların dersleri takip edebilecek düzeyde İngilizce bilmeleri gerekmekte başvurular tamamlandıktan sonra, seçilen adaylarla online mülakat yapılacaktır; adayların programa kabulü mülakat sonrasında kesinleşecek ve kendilerine bildirilecektir.

Öğrencilerin tüm derslere katılımı zorunludur. Verilecek olan okuma listesinde bulunan makalelerin okunması, özetinin çıkartılması ve makale hakkında tartışmaya hazır şekilde derslere katılım gerekmektedir.

Program Ücreti

Programa katılım ücreti 150 TL ($20 veya €20) olup bu tutar programa kabul edildikten sonra gönderilecek online linki üzerinden Koç Üniversitesi Anadolu Bursiyerleri  hesabına bağış olarak yatırılacaktır.

Ders Materyalleri

Programın başlamasından yaklaşık 1 ay öncesinde  program içeriğine ilişkin makale ve yazılı kaynaklardan oluşan bir paket tüm öğrencilere verilecektir. Bu pakette ayrıca  önemli numismatik web sayfaları, katalogları ve diğer kaynakların listesi de bulunacaktır.

Başvuru

Lütfen başvuru formunu online ortamda doldurunuz ve aşağıda bulunan gerekli dokümanları tarayarak online başvuruyu tamamladıktan sonra aynı gün içerisinde  akmed@ku.edu.tr adresine gönderiniz.

Gerekli dokümanlar:

1. Başvuru formu (Online)
2. Özgeçmiş
3. Resmi transkript (Eğer lisans veya lisansüstü öğrencisi iseniz)
4. 1 Fotoğraf
5. 1 Referans Mektubu (Eğer lisans veya lisansüstü öğrencisi iseniz)

Son Başvuru Tarihi

8 Mayıs 2020

İletişim

Yaz Okulu hakkında akademik konular için lütfen ayaci@ku.edu.tr (Arif Yacı)  veya tkahya@ku.edu.tr (Tarkan Kahya) ile İdari konular hakkındaki sorularınız içinse lütfen oyanardag@ku.edu.tr (Özge Yanardağ Koçyiğit) ile iletişime geçiniz.

Prof. Dr. Oğuz Tekin DİREKTÖR, KOÇ ÜNİVERSİTESİ AKMED 0 242 243 42 74
Dr. Peter van Alfen AMERICAN NUMISMATIC SOCIETY