Zoom Çevrimiçi Program
Koç Üniversitesi AKMED olarak 24 – 28 Haziran 2024 tarihleri arasında Zoom çevrimiçi gerçekleştireceğimiz 8. Para Tarihi ve Numismatik Yaz Okulu’nu duyurmaktan memnuniyet duyuyoruz. 5 günlük yoğun programda, Arkaik Dönem’den Bizans Dönemi’ne (MÖ yak. 650–MS 1453) para tarihi ve numismatik konusu geniş bir kronolojik çerçevede ele alınacaktır. Dersler, Prof. Dr. Oğuz Tekin (Koç Üniversitesi AKMED) ve Dr. Peter van Alfen (American Numismatic Society, New York) tarafından verilecektir. Numismatiğe yeni başlayanları hedefleyen kurs, eski Yunan, Roma ve Bizans numismatiğine giriş niteliğinde olup katılımcılara bir yandan temel numismatik bilgisini vermeyi öte yandan arkeoloji, tarih ve sanat tarihi alanlarındaki çalışmalarında numismatiğin bir araç olarak nasıl kullanılabileceğini göstermeyi amaçlamaktadır. Programı tamamlayanlar Katılım Sertifikası almaya hak kazanırlar.
Program Dili
İngilizce
Eğitmenler
Prof. Dr. Oğuz Tekin (Koç Üniversitesi AKMED) ve Dr. Peter van Alfen (American Numismatic Society)
Program, Türkiye ve yurt dışındaki üniversitelerde eğitim gören tüm lisans ve lisansüstü öğrencileriyle öğretim üyelerine/görevlilerine açıktır. Program kontenjanı 20 kişi olarak belirlenmiştir.
Kontenjan tamamlandığında programa başvuru kapatılacaktır.
Etkileşimli bir ders ortamı için, soru-cevap ve tartışmalar sırasında katılımcıların kamera ve mikrofonlarını açmaları beklenmektedir.
Program dili İngilizce olduğu için, katılımcıların dersleri takip edebilecek düzeyde İngilizce bilmeleri gerekmektedir. Adayların programa kabulleri, katılım ücretlerini yatırmalarıyla kesinleşecek ve kendilerine e-posta ile bildirilecektir.
Programa katılmaya hak kazanan adaylar 7 Haziran 2024 tarihinde bu linkten ulaşacağınız sayfada ilan edilecektir.
Öğrencilerin tüm derslere katılımı zorunludur.
Daha önceki AKMED Numismatik Yaz Okulu programlarından birine katılmış olanların başvuruları kabul edilmeyecektir.
Program Ücreti
Programa katılım ücreti 500 TL olup programa kabul edilenlere ödeme için bir link gönderilecektir.
Başvuru
Lütfen, aşağıda belirtilen gerekli belgeleri tarayarak çevrimiçi başvuru formunu doldurduğunuz aynı gün içinde ayaci@ku.edu.tr adresine gönderiniz. Belgelerini başvuru yaptığı günde göndermeyen kişilerin başvuruları kabul edilmeyecektir.
Gerekli Belgeler:
1.Başvuru formu (çevrimiçi doldurmak için tıklayınız)
2. Özgeçmiş (eğitim bilgilerini de içermeli ve fotoğraflı olmalı)
3. Resmi transkript
4. Referans mektubu
Son Başvuru Tarihi
31 Mayıs 2024
İletişim
Program içeriği hakkında sorularınız için ayaci@ku.edu.tr (Arif Yacı), mali konular hakkındaki sorularınız içinse lütfen oyanardag@ku.edu.tr (Özge Yanardağ Koçyiğit) ile iletişime geçiniz.
Oğuz Tekin, Koç Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyesi ve aynı üniversite bünyesinde faaliyet gösteren Suna & İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Merkezi Direktörü’dür. Numismatik ve ticari ağırlıklar konusunda uzman olan Tekin, Sylloge Nummorum Graecorum Türkiye ve Corpus Ponderum Antiquorum et Islamicorum projelerinin de editörüdür. Uluslararası bu iki proje kapsamında Türkiye’deki kamu müzeleri ile özel koleksiyonlara ilişkin yayınlar yapmaktadır. İlgi ve çalışma alanı, Arkaik Dönem’den Osmanı İmparatorluğu'nun sonunda kadar Anadolu para tarihi, numismatik, ticari ağırlıklar ve pazarlarıdır.
Peter van Alfen, genel olarak ekonomi tarihi üzerine çalışmakta olup araştırmalarını Akdeniz ve Yakın Doğu para tarihi ile Geç Tunç Çağı’ndan Erken Bizans Dönemi’ne mali ve ticari sistemler üzerine yoğunlaştırmıştır. Mykenai yönetimi, Atina kamu finansmanı ve sikkeleri, pazar kuralları, Arabistan’ın parasallaşması ve Geç Roma amphoraları gibi çeşitli konularda yayımlanmış çalışmaları vardır. New York’taki American Numismatic Society’de (ANS) Eski Yunan Sikkeleri uzmanı olan Dr. van Alfen’in son dönem çalışmaları arkaik sikkeler ile Büyük İskender adına basılan sikkeler üzerinedir. Dr. van Alfen, aynı zamanda lisansüstü öğrencilerine yönelik ANS Numismatik Yaz Okulu Programı’nın da Direktörü olup aynı zamanda New York Üniversitesi Antikçağ Kültürleri Bölümü’nde misafir Profesör olarak görev yapmaktadır.