ARKEOLOJİ YAZ OKULU: PERGE

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün izinleri ile Antalya ili, Aksu İlçesi, Perge antik kentinde 4-9 Eylül 2023 tarihleri arasında İstanbul Üniversitesi Perge Kazıları Başkanlığı ve Koç Üniversitesi AKMED iş birliğinde Perge Yaz Okulu gerçekleştirilecektir.

Bu sene ilki Perge antik kentinde gerçekleştirilecek AKMED Arkeoloji Yaz Okulu’na Türkiye’de eğitim veren üniversitelerin arkeoloji/sanat tarihi bölümlerinde okuyan sekiz lisans öğrencisinin katılımı arzulanmaktadır. Öğrencilere eğitim kapsamında teorik arkeoloji ve kazı bilim bilgileri verilecektir.

Yaz Okulu dersleri Perge’de, Perge kazılarında görev alan üyeler tarafından verilecektir. Yaz Okulu ücretsizdir. Kazı tecrübesi yaşamak, Perge antik kenti ve bölge arkeolojisi hakkında bilgi sahibi olmak isteyen aday öğrencilerin 12 Temmuz, Çarşamba gününe kadar aşağıdaki linkte verilen formu doldurmaları gerekmektedir.

Program Dili

Prof. Dr. Sedef Çokay Kepçe, Doç. Dr. Aşkım Özdizbay, Doç. Dr. Aliye Erol, Dr. Öğr. Üyesi İpek Dağlı, Dr. Öğr. Üyesi Aytaç Dönmez, Beyza Gülmez, Talat Kuval, Şeyda Sezer, Dilayla Tapunç, Beril Ürek ve Azat Ürek.

Kayıt Gereklilikleri ve Önemli Noktalar

Program, yurtiçindeki arkeoloji/sanat tarihi bölümlerinde eğitim gören lisans öğrencilerine açıktır. Program kontenjanı 8 kişi olarak belirlenmiştir.

Programa katılmaya hak kazanan adaylara 1 Ağustos 2023 tarihinde e-posta ile bilgi verilecektir.

Program Ücreti

Program ücretsizdir. Program süresince kazı evinde konaklama, yeme-içme ve Antalya – Perge ulaşımı AKMED tarafından sağlanacaktır.

Katılımcıların  yaz okuluna katılmak için yapacakları şehirlerarası ulaşım masrafları kendilerine aittir.

İletişim:

Yaz okulu ile ilgili sorularınızı tkahya@ku.edu.tr adresine iletebilirsiniz.

Önemli tarihler:

Başvuruların açılması: 7 Haziran Çarşamba, 2023