Pazarın Cazibesi: Tarih Boyunca Akdeniz Dünyasında Alışveriş Sergisi Açılıyor

Koç Üniversitesi Suna & İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Merkezi (AKMED), Antalya Kaleiçi Müzesi’nde ilk sergisini açıyor. “Pazarın Cazibesi: Tarih Boyunca Akdeniz Dünyasında Alışveriş” başlıklı sergi, uygarlık tarihinin en eski sikkeleri ve tartı araç gereçlerini tarih meraklılarıyla buluşturuyor. Küratörlüğünü numismatik alanında Türkiye’nin önde gelen bilim insanlarından olan Koç Üniversitesi Suna & İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Merkezi Direktörü Prof. Dr. Oğuz Tekin’in üstlendiği sergide, tarihte ilk kez Anadolu’da Lidya Krallıkları tarafından basılan sikkelerin yanı sıra eski Mısır’dan Mezopotamya uygarlıkları ve Osmanlı İmparatorluğu’na kadar uzanan Akdeniz dünyasında kullanılan ödeme araçlarının yanı sıra tartı araç gereçleri sergilenecek. Sergiyi, 1 Aralık 2018 – 31 Ağustos 2019 tarihleri arasında, AKMED Suna & İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi’nde ziyaret edebilirsiniz.