fbpx
19. yüzyılda inşa edilmiş dış sofalı, iki katlı geleneksel bir Antalya evidir. Aya Yorgi Kilisesi ile aynı avluyu paylaşan bu Kaleiçi evi, girişte ziyaretçiyi eski Antalya evlerinin vazgeçilmez günlük yaşam alanı olan mozaik zeminle karşılar. Konyaaltı kıyısından toplanmış çakıl taşlarının, özel bir harç üzerine yerleştirilmesiyle oluşturulan bitkisel ve geometrik bezemeli bu mozaikler, aynı zamanda çakıl taşları arasında gün boyu kurumadan kalabilen ıslaklık sayesinde kentin sıcak iklim koşullarında istenen bir serinlik sağlar.

Evin üst katındaki “hayat” bölümünde eski fotoğraflarla kent tarihinden seçilmiş önemli olayları aktaran bir zaman şeridi kurgulanmıştır. Hayata açılan 3 odada 19. yüzyıl Antalyası’nda bir düğün evi canlandırılmıştır. İlk oda, düğün misafirlerini ağırlama geleneklerini, ikinci oda çeyiz odasını üçüncü oda ise kına gecesi geleneklerini yansıtır.

Canlandırmada Antalya yöresinden derlenmiş giyim, örtü, mobilya, halı-kilim gibi etnografik eserler kullanılmış; evin iç süslemesinde kullanılan ahşap çıtalı tavanlar ve kalem işi bezemeler, Kaleiçi’nin önemli yapıları arasında sayılan Tekelioğlu Konağı’ndan esinlenmiştir.