new-epigraphy

Resim 139 görsel
Dili İngilizce
Dizi Koç University Press, Archaeology

Bu kitap, Mart 2022’de Antalya’da düzenlenen “New Research on Greek Epigraphy in Lycia” başlıklı uluslararası sempozyumun bildirilerini içermektedir. Sempozyumda Likya’da kazı veya yüzey araştırması bağlamında aktif olarak saha çalışması yapan tüm epigrafistleri bir araya getirilmesi amaçlanmış ve buna büyük ölçüde ulaşılmıştı. Epigrafi çalışmalarının sürdürüldüğü yerler ve projelerin önemli bir kısmı bu kitapta temsil edilebilmiştir. Kitaptaki bildiriler birçok açıdan birbiriyle ilişkilidir ve Likya’daki mevcut epigrafik araştırmaların ve ilgili tarihsel sorunların temsili bir genel görüntüsü sunmaktadır. Kitaptaki makaleler kronolojik ve coğrafi kriterlerin bir kombinasyonuna göre düzenlenmiştir ve MÖ dördüncü yüzyıldan MS dördüncü yüzyıla kadar olan bir zaman dilimini kapsarken, çoğu olağan bir şekilde MÖ 200 ile MS 200 arasındaki döneme yoğunlaşmaktadır. Arkeolojik kazıların üyeleri ya da araştırmaların üyeleri/başkanları olarak epigrafistler yeni veriler toplar ve bunları antik araştırmalarda yeniden araştırma için erişilebilir hale getirir. Epigrafik saha araştırması alanın en önemli parçasıdır. Epigrafistlerin sorumluluğu sadece yayın hızında değil, aynı zamanda sürekli olarak gözden geçirilmesi ve geliştirilmesi gereken belgeleme ve yorumlama kalitesinin de artırılmasıdır. Bunu başarmak için, yöntemler ve yeni buluntular üzerine fikir alışverişi şarttı ve Antalya konferansının sadece geçici bir platform olmadığı, diyalog ve iş birliği için sürdürülebilir bir temel olarak yeni bağlantılar kurulmasına yardımcı olduğu  aşikardır. Bu kitap tüm bu unsurları yansıtacak şekilde Likya’daki güncel epigrafik resmi ortaya koymaktadır.