MOZAİK ATÖLYESİ: Antik Mozaik Sanatı ve Mozaik Yapım Teknikleri
Atölye Yürütücüsü: Dr. Öğr. Üyesi Şehrigül YEŞİL

Mozaik Atölyesi: Antik Mozaik Sanatı ve Mozaik Yapım Teknikleri, Koç Üniversitesi AKMED (Suna & İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Merkezi) ve Perge Kazı Başkanlığı iş birliğinde 16-20 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Mozaik sanatına ilgi duyan kişileri hedefleyen atölye, mozaik sanatının gelişimine ve antik mozaik yapım tekniklerine odaklanmaktadır. Programın ilk günü, mozaik sanatının gelişimini özellikle Akdeniz Havzası’ndaki örnekler üzerinden inceleyen teorik derslerden oluşmaktadır. Konusunda uzman araştırmacılar tarafından verilecek bu teorik derslerde, en erken döneminden günümüze kadar mozaik sanatının gelişimi ve antik mozaik yapım teknikleri incelenecektir. Takip eden dört gün boyunca, uygulamalı mozaik yapım atölyesi düzenlenecektir. Katılımcılar, birer mozaik pano üreterek kursu tamamlayacak ve kursu tamamlayanlara katılım belgesi verilecektir. Teorik dersler Antalya, Kaleiçi’nde bulunan AKMED Konferans Salonu’nda; uygulamalı dersler ise Perge Antik Kenti’nde yapılacaktır.

Eğitim Dili

Teorik Dersler:

Prof. Dr. Ş. Sedef ÇOKAY-KEPÇE (İstanbul Üniversitesi)

Doç. Dr. H. Ayça TİRYAKİ (İstanbul Üniversitesi)

Dr. Öğr. Üyesi R. Işıl IŞIKLIKAYA-LAUBSCHER (Institut für Archäologische Wissenschaften, Goethe-Universität)

Dr. Öğr. Üyesi Şehrigül YEŞİL (FMV, Işık Üniversitesi)

Aşkın TEZUYSAL ÇAĞATAY (SilkarStone Pazarlama Müdürü)

Uygulamalı Dersler:

Dr. Öğr. Üyesi Şehrigül YEŞİL (FMV, Işık Üniversitesi)

Kayıt Gereklilikleri ve Önemli Noktalar

Atölye, 18-65 yaş arasındaki katılımcılara açıktır.

Program kontenjanı 12 kişi ile sınırlıdır.

Programın ilk günü olan 16 Eylül Pazartesi günü yapılacak teorik dersler AKMED Konferans Salonu’nda; 17, 18, 19 ve 20 Eylül tarihlerinde yapılacak uygulamalı dersler ise Perge Antik Kenti’nde gerçekleştirilecektir.

Katılımcıların Perge Antik Kenti’ne ulaşımları AKMED tarafından sağlanacaktır.

Perge’de yapılacak uygulamalı derslerin süreceği dört gün boyunca öğle yemeği, Perge Kazı Başkanlığı sponsorluğunda sağlanacaktır.

Program Ücreti: Programa katılım ücreti 2000 TL olup, ödeme aşağıdaki link kullanılarak çevrim içi olarak yapılacaktır. Ödeme, atölyeye kayıt için ön koşuldur ve 5 Eylül 2024 Perşembe günü saat 17:00’ye kadar yapılmalıdır. Kontenjanın dolması halinde, son başvuru tarihi beklenmeksizin kayıtlar kapatılacaktır. Atölyeye kabul edilenlere 9 Eylül 2024 Pazartesi günü e-posta ile bilgi verilecektir.

Programın mücbir sebeplerden dolayı AKMED tarafından iptal edilmesi durumunda alınan ücretler sahiplerine geri ödenecektir. Katılımcı herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin ödemeyi yaptığı günden başlayarak, 14 gün içinde sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. Bunun dışında yapılacak katılım iptallerinde veya katılımcının programı yarıda bırakması durumunda ise ücret iadesi yapılmaz.

Son Başvuru Tarihi:

5 Eylül 2024 Perşembe

İletişim:

Program içeriği ile ilgili sorularınız için Atölye Yürütücüsü Dr. Şehrigül Yeşil (sehrigul@yahoo.com) ile yazılı olarak iletişime geçebilirsiniz.

Ödeme ve diğer idari konularla ilgili sorularınızı ise Deniz Şenova’ya (dsenova@ku.edu.tr) yönlendirebilirsiniz.