Antik Dönem’de Yapılar
Antik Dönem Anadolusu’nun Yapılarına Yolculuk: Keşfet, Öğren, Paylaş!

Antik Dönem’de Yapılar

18 Kasım – 22 Kasım 2024

Antik Dönem Anadolusu’nun Yapılarına Yolculuk: Keşfet, Öğren, Paylaş!

Koç Üniversitesi Suna & İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Merkezi (AKMED) olarak Antik Dönem’deki zengin kültürel mirası uzman görüşleriyle keşfetmeniz ve bilgilenmeniz için sizleri 18-22 Kasım tarihleri arasında çevrimiçi olarak düzenleyeceğimiz “Antik Dönem’de Yapılar” eğitim programına davet ediyoruz.

Bu heyecan verici etkinlik, alanında uzman 10 akademisyeni ağırlayacak ve antik yapılarla ilgili derinlemesine bir yolculuğa çıkma fırsatı sunacak. 10 ders / saatlik çevrimiçi program 1 hafta boyunca gerçekleştirilecek olup kontenjan 30 kişiyle sınırlıdır. Program, üniversitelerin arkeoloji / eskiçağ tarihi bölümlerinde okuyan ve konu hakkında daha fazla mesleki bilgi sahibi olmak isteyen lisans / yüksek lisans / doktora öğrencilerinin katılımını hedeflemektedir. Konusunda uzman akademisyenlerin aydınlatıcı dersleri antik Anadolu’nun zengin tarihini ve mimarisini anlamak isteyen öğrenciler için eşsiz bir fırsattır.

DETAYLAR

Eğitim Dili: Türkçe

Eğitmenler: Üniversitelerin arkeoloji alanında uzman akademisyenler

Programın İçeriği: Çevrimiçi derslerin her biri 60 dakika süreli olup power point sunumlar eşliğinde yapılacaktır. Her dersin bitiminde 20 dakikalık “Soru & Cevap” bölümü olacaktır.

Program, Hellen ve Roma dünyasında şehirciliği konu edinen kapsayıcı bir sunum ile başlamaktadır. Sikkeler üzerinde betimlenen yapılar ya da yapılardan bahseden yazıtlar irdelenmekte, antik yapıları oluşturan taşların ocaklardan çıkarılışı ele alınmaktadır. Antik yapılar, planları ve fonksiyonlarıyla programın zamanı el verdiği ölçüde tek tek incelenmekte ve son çevrimiçi sunumda, yapıları zenginleştiren heykeltraşi ele alınmaktadır.

Kazanımlar: Genel amaç, Hellen ve Roma dünyasında şehircilik anlayışının, taş ocaklardan yapı taşlarının çıkarılışının, sikkeler üzerinde işlenişlerinin ve yazıtların yapılar hakkında verdiği bilgiler gibi konuların uzman akademisyenler tarafından katılımcılara sunulmasıdır. Katılımcılar şehircilik ve yapılar hakkında edinilen son güncel araştırmaları konunun uzmanlarından dinleme olanağına sahip olacaklardır. Programı başarıyla tamamlayan katılımcılara Katılım Belgesi verilecektir. Özellikle antik yapıları iyi bir şekilde tanıtmayı amaçlayan etkinliğin, öğrenci katılımcıların gelecek mesleki kariyerlerine ve elbette genel kültürlerine katkı sunması beklenmektedir.

Yükümlülükler: Katılımcıların tüm derslere katılımı beklenmektedir. Katılım Belgesi, ancak derslerin %75’ine katılanlara verilebilmektedir; bu yükümlülüğü yerine getirmeyenler Katılım Belgesi talep edemezler.

İletişim: Program hakkındaki sorularınızı Dr. Tarkan Kahya’ya (tkahya@ku.edu.tr), katılım ücreti ve ödeme işlemleri için ise Özge Yanardağ Koçyiğit’e (oyanardag@ku.edu.tr) iletebilirsiniz.

Önemli Tarihler:

7 Ekim 2024 Başvuruların açılması

21 Ekim 2024 Başvuru son tarihi

28 Ekim 2024 Kabul edilen adaylara e-posta ile bilgi verilmesi

1 Kasım 2024 Ücretin yatırılması için son tarih

18 Kasım 2024 Programın başlangıcı

Başvuru Tarihleri: Programa başvurular 7 Ekim 2024 tarihinden itibaren kabul edilecektir. Son başvuru tarihi ise 21 Ekim 2024’tür. 28 Ekim tarihinde kadar programa kabul edilen adaylara bilgi verilecektir. Ödemelerin 1 Kasım 2024 mesai bitimine kadar yapılması gerekmektedir. Ödemenin zamanında yapılması programa kayıt için ön koşuldur. Program 18 Kasım 2024 tarihinde başlayacaktır.

Kontenjan: 30 kişi.

Katılım Ücreti: Programa yoğun bir başvuru olacağı öngörülmektedir. Çevrimiçi derslere katılım ücreti 500 TL olarak belirlenmiştir. Bu ücret, programa kabul edilen katılımcılara gönderilecek ödeme linki üzerinden yatırılacaktır. Ödeme yapıldığı andan itibaren kayıt gerçekleşmiş olur. Programın mücbir sebeplerden dolayı AKMED tarafından iptal edilmesi durumunda alınan ücretler sahiplerine geri ödenir. Katılımcının programa katılmaması, eksik katılması veya yarıda bırakması durumunda ücret iadesi yapılmaz.

Ödeme Tarihi: Katılım ücretinin son ödeme tarihi 1 Kasım 2024’tür.

Geleneğin ve bilginin buluştuğu bu etkinlikte, antik dönemin gizemini keşfedin ve geçmişin izlerini takip edin. Sizleri bekliyoruz. İşte program!

PROGRAM
18 Kasım, Pazartesi