İstanbul Üniversitesi
Devamını OkuSüleyman Demirel Üniversitesi
Devamını OkuAziz Nikolaos Kilisesi yapıldığı ilk dönemden itibaren doğal afetler ve saldırılar sonucunda yeniden inşa ve onarım evrelerine sahiptir. Kilisenin ilk inşa evresi, Aziz Nikolaos’un mezarı üzerine yapıldığına inanılan 6. yy. bazilikası, son evresi 19. yy’daki onarımlardır.
Devamını OkuÜlkemizin Akdeniz kıyılarındaki en büyük adası olan Kekova, çoğunlukla dik yamaçlı ve dağlık bir yapıdadır. Adanın dağlık yapısı tarıma uygun olmamakla birlikte kentsel yerleşimi de oldukça kısıtlamaktadır.
Devamını OkuPisidia Bölgesi Anadolu’nun güneybatısında, Toros Dağları’nın kuzeyinde, günümüzde Burdur-Isparta-Antalya illeri sınırında yer alır. Antik Çağ’da savaşçı halkıyla ünlü olan bölge Prehistorik dönemlerden itibaren önemli kültürlere ev sahipliği yapmıştır.
Devamını OkuBoğaziçi Üniversitesi
Devamını OkuAkdeniz Üniversitesi
Devamını OkuKonumu itibarıyla Doğu’dan Batı’ya, Kuzey’den Güney’e önemli bir geçiş bölgesinde, yani stratejik bir coğrafyada bulunan Kafkasya, tarih boyunca pek çok kavmin ve devletin (İskit, Hun, Roma, Arap, Hazar, Moğol vd) dikkatini çekmiş ve bunların hakimiyetleri altında bulunmuştu
Devamını OkuAntalya bölgesi, XIV. Yüzyıl sonlarında Osmanlı hakimiyetine girdiğinde Teke Sancağı ismiyle Osmanlı idari teşkilatlanmasındaki yerini almıştır. Başlangıçta Anadolu Eyaleti’ne bağlı olan bu sancak, 1812 yılında Karaman Eyaleti’ne 1864 yılında da bu eyaletin adının değişimiyle
Devamını OkuM.Ö. 2. binyıl’ın ikinci yarısında Doğu Akdeniz ve Akdeniz Bölgesi’nin doğusu, Hitit İmparatorluğu için büyük önem taşımaktaydı.
Devamını OkuKoç Üniversitesi AKMED (Suna & İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Merkezi) tarafından Antalya’nın tarihi, kültürü ve arkeolojisi üzerine düzenlenen Sertifika Programı’nın ikincisi 3 Kasım – 1 Aralık 2018 tarihleri arasında Antalya’nın kalbi tarihi Kaleiçi’nde yer alan A
Devamını OkuCumhuriyet Türkiyesi Osmanlı İmparatorluğu’nun kalıntıları üzerine kurulmuştu. Savaş yıllarında büyük nüfus kaybına uğramış, hayat ümide 30’un altına düşmüştü. Tarihinde en yüksek oranına varan çocuk ölümleri ülkenin beşeri sermayesini tüketmişti.
Devamını Oku