Kütüphane Araştırma Desteği. YENİ! AKMED Kütüphanesi’nde çalışma olanağı.

Kütüphane Araştırma Desteği.

YENİ! AKMED Kütüphanesi’nde çalışma olanağı.

Üniversitelerde arkeoloji, sanat tarihi, tarih ve kültürel miras alanlarında tez aşamasında olan Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileriyle, öğretim üyeleri -bir hafta süreli konaklama masrafı AKMED tarafından karşılanmak üzere- AKMED Kütüphanesi’nde çalışabilirler.

Başvuru süreci ve koşullar

Başvuru her zaman yapılabilir.
Aynı kişi yılda birden fazla başvuru yapamaz.
Araştırmacılar konaklama süresince zamanlarının çoğunu AKMED’de geçirmekle yükümlüdürler. Kütüphane Araştırma Desteği, sadece kütüphane çalışması için verilmektedir. Müze çalışması, ören yeri kazı ve araştırması, yüzey araştırması veya AKMED dışı kültürel etkinliklere katılım gibi başka bir amaç için kullanılamaz.
Bu sayfanın altında yer alan Başvuru Formu doldurularak online gönderilmelidir.
Talep edilen tarih aralığı için başvuru, 15 gün öncesinden yapılmalıdır.
Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri danışmanlarından alacakları bir adet referans mektubunu akmed@ku.edu.tr adresine gönderecektir (veya doğrudan danışman tarafından da aynı adrese gönderilebilir). Öğretim üyeleri için referans mektubu gerekli değildir.